Kuulumisia, ilmoituksia ja Talkookutsu

Kuvaaja: Anne Savitie

Tervehdys!

Kesä on pyörähtänyt viimein kelienkin osalta käyntiin, ja kurpitsakin jo saanut hieman kohmeisia rönsyjään avautumaan kaiken tapahtuvan elämän keskellä.
Talon itsensä aukipitoa tukikahvilan voimin kurpitsaliikkeen puolesta on nyt takana 4 päivää. Vaikkakin tässä on keretty remontoida keittiötä ja kaikenlaista.
Viikottaista ti-to pidetään siis nyt yllä tuonne heinäkuun loppuun, jonka jälkeen tarkastellaan resursseja uusiksi koulujen sun muiden aktiviteettien taas alkaessa. Lauantaina pidimme erikoisaukiolon, koska kelit olivat hyvät ja paikalle oli myös jo sovittuna etukäteen tulossa Suomen kirjallisuusterapiayhdistys palaveeraamaan ja nauttimaan Tahmelan rannan aurinkoisista hetkistä. Edellisen viikon alku oli vielä varsin kylmää ja se varmaan näkyi myös monen kasvimaalla kasvien alkaessa ihmettelemään, minne sitä oikein on tultu. Vaan sieltähän se aurinkokin löytyi. 

Jyrsintöjä/möyhintöjä/maankääntöjä/myllerryksiä/myyräntyötä on taas tullut Tahmelan alueella jyristeltyä hyvä määrä, ja kone pelaa hyvin. Vaikka Antti onkin tähän merkittynä yhteyshenkilöksi, niin jyrsinnät menevät tänä vuonna lyhentämättä kurpitsaliikkeen kassaan, jotta saamme kulut katettua ja kerättyä edes hieman puskurivarantoa tulevaa ajatellen. Veneitä vuokraillaan ja oksahaketinkin löytyy edelleen täysin toimivana. Sekä oksahakettimesta että veneestä on mahdollisuus saada jäsenalennus, kunhan vain muistaa mainita jäsenyytensä vuokratessa. Nykyään myös on mahdollisuus vuokrata johdollista pensastrimmeriä muun mukavan lomassa.

Kurpitsan kesä näyttää valoisalta, joskin tosiaan resurssiemme mukaan tässä mennään ja lähes kaikki on vapaaehtoisten varassa. Tätä tässä rakennellaan sitten hiljalleen mukavan orgaanisella kasvualustalla, niin ei vielä ihmisten tarvitse elää stressissä koko kesää.

Vuorenväki pyöräytti oman karnevaalitapahtumansa, ja juhannuksena heiltä on tulossa lisää. Myös heidän tukikahvilansa toimii talolla joka toinen sunnuntai.

Kurpitsaliike keskittyy palstaan ja koettaa mahdollisuuksien mukaan pitää talon ovia mahdollisimman paljon avoimena taukopaikaksi ja myös saniteettitilojen puolesta. Kuten mainittua edellä, vapaaehtoistoimijoiden resurssit ovat rajallisia, ja olemme siis voineet luvata kesä-heinä ajalle ti-to 12-18 varmaksi aukioloa. Tähän luultavasti tulee ekstrapäiviä esimerkiksi kelien niin houkutellessa. Näistä tiedotellaan sitten aina tilanteen mukaan.

Varmaankin pääasialliset tiedotuskanavat löytyy tuolta somen puolelta instasta ja facesta, jonne tiputellaan infoa tapahtuvasta ja olevasta. Että seurailkaaha sielläki jos ei ole jo seurannassa

Insta:  https://www.instagram.com/kurpitsatalo/

Face:  https://www.facebook.com/kurpitsainen

Mutta kyllä me teidät jäsenetkin tällä jäsenpostilla pidetään mielessä! Vaan jotkin infot saattavat joskus kaiken keskellä jäädä täältä sähköpostista pois. Ja infoista puheen ollen:

Rekolan biodynaamiselta luomutilalta tuli taimia, ja niistä liikenee hieman meillä myyntiinkin. Olisi ainakin lehtikaalta, mustakaalta, purjoa, mangoldia, salaattia?, kyssäkaalta, salviaa… Jos sieltä nyt unohtui jokin, niin paikan päältä selviää paremmin. 6€ per taimi hintana, saadaan vähän bensakuluja tuosta taimien hakureissulta takaisin. Eli ei mitenkään hurjasti voitonkiilto silmissä mennä noiden myynnin kanssa, vaan hyvin lähelle sisäänostohintaa.

Sitten olisi 15.6. torstaina:

Palstaviljelijöiden kahvit Kurpitsatalolla seuraavana to 15.6 klo 17-19

Tuuhan vaihtamaan kuulumiset ja saamaan kuumimmat vinkit kanssaviljelijöiltä.

Tervetuloa!

Kahveja ennen on myös mahdollista osallistua Kurpitsatalon palstan talkoisiin-palkkana talkoolaisille tarjolla keitto.

Talkoot on torstaina klo 15-18

 

Eli tervetuloa itse kullekin talon maisemiin ja miksei, jos joku kokee kutsun voimakkaana, niin myös auttelemaan esimerkiksi palstan parissa tai talon aukipitämisen kanssa.

 

Ystävällisin terveisin ja lämpimin sydämin

Antti K/ pj kurpitsaliike.

 

Ja ps. Jos jollakin olisi katseenkestävä toimiva piano mahdollisesti etsimässä uutta kotia hakemisen vaivalla, niin tästä voi meillekin päin hihkaista…

Vastaa