Kurpitsasta elinvoimaa, rakkautta ja runoja

Tahmelan kuvankauniissa kesässä pieni lintu istahtaa omenapuun oksalle. Edessä avautuu järven aava, aivan kaupungin kupeessa ja viereisellä palstamaalla hymyilevät ihmiset touhuilevat kätensä mullassa. Kevään soidinmenot ovat jo hiljalleen ohi, ja linnun tehtävä on löytää kaikkea sellaista, mitä voisi myös kohta alkaa tarjoamaan jälkikasvun ravinnoksi. Ja kas, viereisellä palstalla joku alkaa kuokkimaan maata. Tilaisuus on koittanut.

Lintu katselee hetken. Pyrähtää sitten lentoon ja nappaa juuri mullasta paljastuneen madon mukaansa. Riemu soittaa kellojaan luomakunnan laajoilla aavoilla.

Paikka on tietenkin Kurpitsatalon ranta Pyhäjärven pohjoispäässä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Kuinka tämä on edes mahdollista, joku huokaa auringonkukkien vahvistaessa runkoaan kestääkseen yhteenotot Pyhäjärven rajummista huokauksista. Pihalla juoksee lapsia ja vanhuksia ja kaikkia siltä väliltä. Talo on taas talven jälkeen herännyt henkiin.

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. Marjo Manninen

  Tuleeko jäsenmaksu sähköpostiosoitteeseen? Miten vähävaraisuus määritellään? Eläkkeeni on 1033 e/kk.

  1. Kummitus

   Tervehdys Marjo!
   Kiitos kysymyksestäsi ja mielenkiinnostasi yhdistystä kohtaan!
   Tosiaan, sivustomme on vielä kehitysvaiheessaan. Tällä hetkellä sivuston kautta ei voi suoraan maksaa jäsenmaksua. Päivitin myös tuon tuonne jäsenhakemuslomakkeen luokse. Jäsenmaksun voi maksaa: Danske Bank FI 31 800018-70592632 ja viestiksi laittaa jäsenmaksu ja nimi.

   Meillä ei ole mitään tiukkaa määritelmää vähävaraisuudelle; jos ihminen kokee maksukykynsä olevan alhainen, niin määritelmä vähävarainen varmaankin pätee. Työttömät, pienellä eläkkeellä/muulla tulolla pärjäävät, keitä nyt voisi ajatella. Ehkä voitaisiin ajatella ennemmin, että jos kokee olevansa tiukilla ja että tuo jäsenmaksu voi olla haasteellinen, niin pienempi maksu on pätevä.

   Ystävällisin terveisin!
   -K

  2. Kummitus

   Siis, Luin ehkä hieman väärin viestisi. Jos haluat, niin voimme laittaa jäsenmaksusta tiedot sähköpostiisi.

Vastaa